Bőrápolás

A köldök ápolásától a legtöbb leendő szülő idegenkedik. Pedig alig pár napról van szó. Nem kell! Inkább készüljünk fel rá!

Eleinte nehezen megy, mert rutintalanok vagyunk. Mire belejönnénk, a baba mozgása és érdeklődése fejlődik annyira, hogy egy pillanatra se marad nyugton. A pelenkázás művészet, de van rá legalább 2 évünk, hogy jól begyakoroljuk!

Divat? Tudomány? Gyógymód? Ahogy vesszük. Ami biztos, hogy szinte csak előnyei vannak. És ha odafigyelünk, nagyon rosszul csinálni se lehet.

Az alig észrevehető pöttytől a csúnya, teljes fejet, szemöldököt érintő, kellemetlen szagú foltokig bármi előfordulhat. Bár a babának nem fáj, csúnya, zavaró látvány.

A Candidáról mindenkinek a hüvelygomba jut elsőként eszébe. Pici babák körében is nagyon gyakori a megjelenése, ekkor zömmel szájpenész formájában ...

A fürdés tisztálkodás. A fürdés ellazít. A fürdés a legkedvesebb közös esti program. A baba szempontjából ez utóbbi talán a leginkább jellemző. Lássuk, mire érdemes ügyelni.

A szabad levegőn töltött programok minden életkorban, télen – nyáron nagyon egészségesek. Csecsemőnkkel már 1-2 hetes életkortól menjünk ki a friss levegőre. Kellemes időtöltés, kikapcsolódás, és ráadásul az immunrendszerre is kiváló hatással van!